Pyssla och återvinn däcken

Pyssla och återvinn däcken

I Sverige finns lagar som reglerar vilket däckdjup som däck ska ha på bilar. Kraven är däremot olika beroende på om det är sommardäck, vinterdäck eller så kallade helårsdäck. När de är utslitna ska de bytas ut – men de behöver inte slängas bort. Det finns ett flertal sätt att återvinna gamla däck. Här kommer några förslag som från början presenterades av 101idéer.se.

  • Plantage

Pallkragar är otroligt populärt att använda vid plantering. Dessa håller borta ogräset och skapar en tydlig gräns mot omgränsande växtlighet. På exakt samma sätt fungerar det att odla i mitten av ett däck. Ett tips är att måla däcken i färgglada färger som matchar blommornas färgprakt.

  • Klätterleksak

På flera lekplatser finns idag stora traktordäck som barnen kan klättra på. Dessa har då grävts ner till ungefär 40% så att de stabilt kan stå rakt upp. Med tanke på däckens styvhet kan barnen lätt både klättra på däcken och hoppa från det ena till det andra utan att det viker sig.

Vanliga persondäck kan även de användas i lekplatsen. Men de brukar då läggas ner så det blir en ”hinderbana” där man exempelvis ska springa med fötterna i mitten av däcken.

  • Sittpuff

En lite mer udda väg att gå är att göra sittpuffar av däcken. Det blir därmed ett billigt sätt att skapa en siffpuff då dessa annars kostar över 1000kr i inredningsbutiker. Till däcket köps fyra kortare pallben. Dessa finns på IKEA och kostar inte många tior. Dessa skruvas fast i däcken och ovanpå sätts ett nät eller ett hållbarare tyg. Därmed är puffen klar och kan med fördel användas i garage eller liknande rum.

  • Hundsäng

En hundsäng är ungefär lika stor som ett däck. Så varför inte skapa en egen hundsäng? Var noga med att det är giftfri färg och giftfria däck som används. På med tyg och en kudde i mitten – Sen är det bara att vänta in och se om hunden köper denna udda lösning.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vill du sälja dina alster?

Vill du sälja dina alster?

Pyssel och hantverk är otroligt populära hobbys. Det ger utrymme för att fly verkligheten för ett ögonblick och fullständigt sjunka in i den egna kreativiteten. Bara fantasin sätter gränser. Även om hantverk för många är just en hobby så är det fullt möjligt att sälja sina skapelser, för att dryga ut kassan en aning. I den här artikeln får du några tips på saker det kan vara bra att tänka på om du vill sälja dina alster.

Starta enskild firma

För att kunna sälja varor behöver du i regel ett eget företag. Genom att starta en enskild firma och ansöka om F-skatt intygar du att du ansvarar för att skatter och avgifter betalas in till Skatteverket. Du bör även se till att bli registrerad för att hantera moms. Genom att få en godkänd F-skattsedel kan dina kunder vara trygga med att allt går rätt till.

Stärk ditt varumärke

Alla som jobbar inom en konstnärlig bransch kan förmodligen intyga hur viktigt det egna varumärket är. Dina produkter speglar dig som kreatör, och du bör lägga stor vikt vid att arbeta fram ett starkt varumärke. Potentiella kunder ska bli intresserade när de ser ditt namn på en produkt.

Skaffa en egen hemsida

Digitaliseringen är här för länge sedan – dra nytta av den! Många av dina potentiella kunder finns på Internet och andra digitala plattformar. Skapa dig en webbplats där du presenterar dig och dina alster. Jobba i synnerhet med att ta fina och beskrivande bilder på dina produkter. Kanske kan du till och med bedriva försäljning direkt via din hemsida?

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

hårförlängningar

Om du är som mig och inte är genetiskt välsignad med tjockt vackert hår så har du troligtvis använd eller funderat på att använda löshår. Många och mig inräknat är osäkra på vilken av hårförlängningar de ska använda. Mitt val och även ditt val borde vara baserat på vilken typ av person du är och vilken typ av livsstil du lever.

Några frågeställningar du bör ställa dig är.

  1. Hur upptagen är du, hinner du kamma tillräckligt?
  2. Eller är du morgonpigg och kan ta dig tiden att kamma igenom ditt hår och ta väl hand om det?

Är du osäker på nummer 1 ska du nog fundera om hårförlängningar är något för dig. En hårförlängning tar lite extra tid och lägger du inte ner den tiden som behövs kan  du skada och bryta ditt hår!

Om nummer 2 är självklar så har du fortfarande ett problem, vilken typ av hårförlängningar ska du välja?

Hårförlängningar med tejp har blivit så populära eftersom de tar betydligt mindre tid att applicera och ta bort! Med tejp i hårförlängningar kan du ha ett helt huvud applicerat inom en timme. Hårförlängningar med tejp är bra om du går från ganska kort till lång. Anledningen till detta är att de ger bra täckning eftersom du lägger på en remsa av tejp som sitter platt mot huvudet. En annan fördel med hårförlängningar med tejp är att det blir billigt eftersom håret är återanvändbart! De varar ca 6 veckor, så kan du få håret på nytt och appliceras igen.

Clip in hair extansions Denna metod av hårförlängningar är perfekta om du inte är redo att helt begå hårförlängningar ännu eller om du bara vill ibland spruta upp håret. Det perfekta med Clip in extensions är att du måste spendera liten tid i hårförlängningsstolen. De är även  lätta att fästa och kan perfekt matchas med ditt eget hår.

Det finns många mer metoder och jag rekommenderar dig att gå in Hairextensionsguiden.se där du kan fördjupa dig i oändlighet i de olika metoderna.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Abstrakta Tavlor

Abstrakta Tavlor

En gammal konstform som börjar bli mer och mer populär i Sverige är abstrakt konst. Att hänga en tavla är väldigt enkelt men framförallt gör det nytta för själen.

Abstrakt konst skapades på 1920-talets. Det är en populär och sinnesfull konststil som skiljer sig bort från traditionell konst och ger betraktaren större möjlighet att tyda konsten med sinnet. Abstrakt konst handlar om att utforska form och färg i alla möjliga former med få gränser. Man kan även säga att det är konstnären som målar hur de känner. Abstrakt konst handlar inte om att göra perfekta kopior av verkliga livet. Ibland handlar det inte ens om att ge intryck av det verkliga livet utan alla små detaljer. Faktum är att abstrakt konst, beroende på konstnärerna.

Kända abstrakta konstnärer

Wassily Kandinsky , av rysk härkomst, bodde i Tyskland under Bauhaus-rörelsen. Han var en av pionjärerna för abstrakt konst med form och färg i sina målningar.

Vincent van Gogh , en annan fransk konstnär, är ett exempel på postimpressionism. Han fokuserade mer på färg och ljus i hans verk, vilket gav intrycket av ljusdans på fälten och ängarna han ritade.

Pablo Picasso , en berömd spansk konstnär från 1900-talet, började sin karriärmålning representativa bitar. Omkring 1910 utvecklade han kubismen , som är teckning av plan och vinklar som vagt liknade de personer han ritade, men såg mer ut som geometri.

Man Ray var en av de kända surrealistiska artisterna. Surrealism var en rörelse som inkluderade bildkonst och skrivning som utvecklades på 1920-talet.

Abstrakt Expressionism utvecklad i USA efter andra världskriget. Abstrakt konst kom över från Europa när människor flydde från krigshärna områden och kom till Amerika. I mitten av 1940-talet började den amerikanska konströrelsen, som bland annat Jackson Pollock, Mark Rothko, Robert Motherwell och Willem de Kooning.

Verktyg och utrustning

Monteringen är superenkelt oftast räcker det med en hammare och spik. Men har du tyngre tavlor och dåliga väggar kan det vara en bra ide att använda sig av en mollyskruv som klarar av högre belastningar. Mollyskruv fungerar som en expander som griper tag i gipsen bakom väggen.

Exempel ovan på abstrakt konst inköpt på Mynewart.se som enligt mig är mycket vacker och tilltalande för ett mycket rimligt pris

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar