Jämför priser på de bästa däcken 

Aldrig förr har det varit så populärt att semestra i de svenska fjällen. Särskilt under vintersäsongen så är stugorna i områden såsom Sälen, Åre och Idre fullbokade och bilköerna på vägarna norrut slingrar sig långa inför jul, nyår och sportlov. Förutom den obligatoriska packboxen så är det otroligt viktigt att man säkerställt att man har bra däck alldeles oavsett om man ska köra till fjällen sommartid eller vintertid. Detta är såklart en självklarhet men det tål ändå att upprepas och därför tänkte bjuda på lite tips i detta inlägg om hur man kan göra för att hitta bra däck och bästa pris på dessa.

Hitta din ideala testvinnare

Hur skall man kunna veta vilka däck som verkligen håller måttet? Alla däckmärken utger ju sig för att ha däcken med den bästa prestandan. Då är det tur att tidningar såsom Vi Bilägare, Allt om motor och Aftonbladet. Genom att gå igen däcktesterna som dessa (och även andra mediers) medier publicerar inför varje vinter- respektive sommarsäsong så kan man välja de som presterar bäst och förvissa sig om att man i alla fall har bra däck på bilen. De testvinnande däcken brukar dock sällan vara de billigaste däcken. Därför kan det vara värdefullt med tips om du kan göra för att hitta billigast däck.

Billigaste däcken online

När du hittat det däck du vill ha efter att tagit del av däcktesterna så gäller det att hitta bästa pris på dessa. Detta gör du bäst genom att köpa däcken online. Det finns flera etablerade däckförsäljare online och priserna hos dessa är ca 10 – 15 % lägre jämfört med priset i den traditionella handeln. Om du sedan jämför priser på däcken mellan de olika däckbutikerna så går det att spara ytterligare ett par procent så sammantaget kanske man gjort en besparing på uppemot 20 % vilket är ganska mycket pengar om man betänker att 4 nya kvalitetsdäck totalt kostar minst 5000 kr. Så välj kvalitetsdäck och jämför priset innan köp så är det fritt fram att köra tryggt till fjällen även nästa semester!

Publicerat i Bloggande | Lämna en kommentar

Tyll – Ett modigt modetyg

Tyll är en variant av tyg som framförallt förknippas med den frasiga och spetsiga känslan. Det använda bland annat till brudslöjor, balettkjolar och ballerinaklänningar.

 

Namnet

Ordet tyll kommer från en fransk stad vid namn Tulle. Staden ligger i södra delarna av Frankrike och var under 1700-talet mycket känd för produktion av olika sidenprodukter. En teori är därmed att produktionen gjorde staden känd och att namnet tyll kommer från stadens namn.

 

Det finns även andra saker som pekar på att detta tyg just skulle komma från Tulle. Ser man på balettkjolarna från denna tid så började kjolarna från Paris att ha just tylltyg betydligt tidigare än kjolar hos baletter i andra delar av Europa.

 

Produktion av tyll

Även om produktionen är relativt lika så kan tyll ha olika egenskaper vilket självklart även påverkar dess produktion. Det vanligaste är att grundmaterialet är nylon alternativt olika slags polyester. Men både genom olika slags material och tjocklek samt egenskaper ska helt olika slags tylltyg.

 

Tyll – Främst tyllkjol

Det plagg som de flesta förknippar med tyll är tyllkjolen. En kjol som ses på unga isdansare men även i vardagen hos yngre flickor. Men samtidigt har tyllkjolen fått en plats på modekartan och kan passa både inom sportiga stilen så som inom glitter och glamour.

 

Dessutom används ofta tyll om man vill skapa en känsla av fluenser från Paris. Kanske den stad som främst förknippas med tyllkjolar även om Tulle borde vara det. Men Paris var redan på 1700-talet en modestad och har sedan dess fortsatt att vara det. Likheten då som nu är ändå stor. Då tillverkade tyllen i en stad utanför Paris för att visas upp på modemässorna i Paris. Det var Paris som sedan blev känt för sitt mode. Precis som idag.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Hur städning kan ge dig fördelar i livet

En av de viktigaste aspekterna av att upprätthålla en balanserad livsstil för många husägare och Trädfällning Stockholm är att hålla ett rent hem. Men långa arbetstimmar, upptagna liv och stora familjer hindrar ofta dem från att kunna städa sina hem själva. Det är därför det kan vara mycket användbart att hyra en städservice för att hantera städningen för dig. En städservice sysselsätter professionella städare som har erfarenhet och expertis och kan erbjuda högkvalitativa rengöringsresultat för dig. Det finns många fördelar med att anställa en städservice för att hålla ditt hem så bäst, och det kan vara till hjälp att känna till några av de viktigaste sätten att städservice kan gynna dig.

En städservice utvecklar en anpassad rengöringsplan

En av de bästa anledningarna att anställa en städservice från Kontorsstädning Göteborg för att städa ditt hem är att de kan arbeta direkt med dig för att utveckla en anpassad städplan för att tillgodose dina specifika behov och preferenser. Många rengöringsföretag skickar en representant till ditt hem innan de börjar rengöra för att bestämma exakt vad du förväntar dig i ett rent hem. Detta kan innebära att man jämför deras allmänna checklista med vad du vill att de ska fokusera på i ditt hem, och att bestämma hur djupt du vill att de ska städa ditt hem. En anpassad rengöringsplan garanterar att du är helt nöjd med de tjänster du får.

En städservice ger en professionell rengöringsnivå

Förutom att arbeta med dig för att utveckla en anpassad rengöringsplan för ditt hem, ger Kontorsstädning Göteborg dig också en professionell rengöringsnivå som överträffar alla städning som de flesta husägare kan göra sig själva. De flesta rengöringspersonal har en otroligt grundlig rengöringslista som de följer när du rengör ditt hem och använder toppmodern utrustning för att städa ditt hem så att det alltid ser bäst ut. Dessutom kräver rengöringstjänsten att husstädare ska genomgå var som helst från en vecka till en månads träningsverksamhet för att säkerställa att de vet hur man använder rengöringsmedel och kemikalier på rätt sätt och kan djupt rengöra ditt hem.

Att hyra en städservice är en utmärkt lösning för husägare som känner igen behovet av att ha ett rent hem men har inte tid att djupt städa sina hem regelbundet. En städservice kan arbeta med dig för att utveckla en anpassad städplan som passar dina behov och önskemål och ger dig en djup rengöringsnivå du är osannolikt att hitta någon annanstans. För mera tips, besök oss på   http://www.xn--bergvrmeistockholm-ptb.se/

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Bästa boosten stavas te

Vad du än sysslar med eller pysslar med så är hela framgången beroende av dagsformen och hur mycket du orkar för tillfället. Vila är det självklara svaret för att man skall orka mer. Men sättet hur du vilar påverkar resultatet av den kommande ansträngningen. Många skulle säga att inget ger en sådan positiv inspiration och vila som att sitta i lugn och ro njuta av en kopp gott te. Lika många håller med. Talar du med engelsmän så håller sannolikt alla med. Inte för att alla är finsmakare men för att just engelsmän har en månghundraårig tradition av att dricka te i både tid och otid. 

Kärlek med konsekvenser.

När den portugisiska prinsessan Katarina av Bragaca gifte sig med Skottlands och Englands kung Karl den 2:e för sådär 368 år sedan tog hon med sig en låda te hemifrån. Det skulle hon inte ha gjort. Det tjusiga hovfolket; Hovdamer och Kammarherrar som stod kungaparet nära följde upp och började dricka te som aldrig förr. Det var ju kungligt fint gunås och sådana som stod det finaste hovfolket nära  hängde på och sådana som i sin tur kände folk som jobbade på slottet hakade också på trenden och drack så mycket te de orkade – och hade råd med. För dyrt var det på den tiden men det var ju bevars kungligt fint att dricka te. 

Näringslivet griper in.

Tack vare att entreprenörer i form av sjöfarande djärva engelska handelsmän drog till Kina och köpte mer spreds den kultiverade och goda dryckesvanan över Europa och övriga kontinenter. Produktutvecklingen drog igång och man kunde erbjuda te i olika smaker och färger och med olika egenskaper. Historiskt hade drycken sedan länge och det främst i Asien haft rykte om sig  att vara en medicinsk produkt med läkande egenskaper. 

Engelska tehus förädlar och förfinar. 

Produktutveckling är grunden för all framgång och en skicklig tesommelier kunde redan för hundratals år sedan erbjuda teälskare mängder av förädlade variationer av den uppskattade drycken. Afternoon Tea på en engelsk tesalong är fortfarande en njutning som alla som har  möjlighet bör unna sig. Teprovning är numera nästan populärare än vinprovning och ett bra sätt att botanisera bland sorter, smaker och dofter. Och fortfarande gäller att ju högre kvalitet, bättre förädling, och noggrannare urval desto godare te och skönare avkoppling. Här är ett tehus nära dig som erbjuder något av det smakfullaste du kan hitta på marknaden för närvarande

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Hur du hittar den allra bästa städservicen

När det gäller att behålla ett obefläckat hem hela tiden är det ofta nödvändigt att utnyttja tjänsterna för ett städföretag som Kontorsstädning Göteborg. Oavsett om du arbetar långa timmar, har en stor familj eller helt enkelt inte vill ha det krångliga med att städa ditt hem själv hela tiden, kan ett städföretag göra saker mycket enklare och bekvämare för dig. Det finns många fördelar med att anställa ett städföretag för att städa ditt hem för dig, och det kan vara till hjälp att veta några av de viktigaste tjänsterna som ett städföretag kan ge dig när man bestämmer sig för att hyra en.

Ett rengöringsföretag utvecklar en anpassad rengöringsplan för dig

En av de mest framstående fördelarna med att anställa ett städföretag som                         Kontorsstädning Göteborg för att hålla ditt hem rent är att de kan tillhandahålla en anpassad rengöringsplan för att möta dina specifika behov och preferenser. Ett bra rengöringsföretag möter dig innan du någonsin rengör ditt hem för att bestämma exakt vad du förväntar dig av rengörings jobbet. Det kan innehålla aspekter som rengörings nivån du vill ha, specifika områden som du vill ha husrenoveringen att fokusera på och eventuella ytterligare rengöring uppgifter du vill att han eller hon ska hantera när du rengör ditt hem. En anpassad rengöringsplan garanterar att du är helt nöjd med resultaten av din städning och att du får högsta möjliga kvalitet.

Ett rengöringsföretag ger dig flera referenser

Förutom att utveckla en anpassad rengöringsplan för dina specifika behov och preferenser står det bästa rengörings företaget, såsom Kontorsstädning också bakom sitt arbete genom att ge dig flera referenser så att du kan kontrollera sin historia. Referenser är ett utmärkt sätt att avgöra om det städföretag du överväger att anställa har gett stellar service till tidigare kunder och om dessa kunder har haft några problem med rengörings företaget. Några frågor du borde fråga referenser när du kontaktar dem är hur länge de har använt städbranschen, om de någonsin har behövt göra ett klagomål, och i så fall hur rengörings företaget har hanterat klagomålet, och om de skulle rekommendera Städning företag.

Det finns många fördelar med att anställa ett städföretag för att städa ditt hem, inklusive det faktum att de utvecklar en anpassad rengöringsplan för dig och kan erbjuda dig referenser så att du kan se till att du får bästa möjliga service. För mer information om hur ett städföretag kan gynna dig, kan det vara till hjälp att kontakta ett professionellt städföretag på

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Fint sommarhår

Nu när sommaren är här det många tjejer som går i tankarna att förlänga sitt hår med hjälp av löshår.

Faktum är att anledningen till att vi har hår på huvudet är för att skydda våra huvuden mot den starka solen. Det är därför hårstrukturen ter sig olika över världen. Att ha långt hår är inte bara fint utan det skydda vår kropp mot dom starka strålarna. Det är dock viktigt att kombinera med skyddande Spf och gärna en solhatt för att inte bränna hårbotten.

Går ni tankarna att börja med löshår för första gången kan det vara svårt att veta vad som behövs för att komma i gång, det kan vara allt från skötselråd, hårborste till val av vilken hårförlängningsmetod som passar dig bäst.  Ett bra tips är då att besöka Hairextensionsguiden.se som är en oberoende fakta sajt om löshår med inköpsställen på alla tänkbara produkter du kan behöva. Här kan du även läsa spännande artiklar om löshår, läsa om kändisar och deras hår. Hairextensionsguiden har hjälpt många nybörjare i ämnet att bli mer pålästa om för och nackdelar med dom olika förlängning metoderna, men även intressant historia om ämnet!

Publicerat i Bloggande | Lämna en kommentar

Blogga på portal

En var sin egen författare.

Hur man blir en bra bloggare eller ännu hellre framgångsrik influencer som det numera heter åtminstone hos en del bloggare-förmedlingar är en fråga, som sysselsätter många som känner sig kallade. Låt oss för en stund bortse från det allvarliga läget i branschen med tunga förluster hos influencer-agenturena, dålig utbetalning till skribenterna och kända bloggares brott mot marknadsföringslagen. Resumé-rapporter om mätningar som visar att reklamköparna missbedömt digitala kanalernas värde bidrar till lite av uppförsbacke,  för folk som vill leva av att skriva kommersiellt.  För kommersiell påverkan är vad det handlar om och du måste antingen ha en egen professionell reklambyrå för att få in pengar från sponsorer för ditt skrivande eller anlita en Influencer Marketing Agency.

Om du inte från början är en begåvad författare

I stil med Camilla Läckberg eller Leif GW Persson. Men då spelar du i en helt annan  vision och sätter prislappen själv utan agenter och mellanhänder. Då ringer du upp Rolex och säger att om dom inte swischar  hundratusen spänn och skickar en gratisklocka så skriver du in att hjälten i din nya TV-serie alltid han en Omega på armen. Det kallas produktplacering men är ju egentligen samma teknik – och resultat som vid Influencer Marketing – inte sant? Jag påstår inte att de nämnda författarna gör så men jag garanterar att filmens producent alltid gör det -eller möjligen lite mer raffinerat. 

Såhär säljer bloggare-förmedlingen in dig.

När de skall få in pengar från annonsörerna lockar förmedlingen med att du har många läsare och att de allra flesta läsarna litar på dig när du rekommenderar en vara eller tjänst.Bloggaren d.v.s. du kommer att väva in annonsörens budskap på ett naturligt sätt i läsarens vardag när de är ute på sociala medier. Och att annonsören kan vara lugn och veta att dina  läsare är positiva till bloggarens idéer och förslag.

En kyss, en kyss ! -vad är han?

-Vårt stumma bifall på en lika stum begäran!

-ropar romanfiguren Cyrano de Bergerac  i komedin som bär hans namn.

Nu säljer man in begreppet Buzz Marketing. Mun mot mun metoden hette det för. Buzz Marketing är samma sak och det förväntas att ditt skrivande i bloggosfären skall spridas också mun mot mun. I den bästa av världar kan det fenomenet inträffa att du själv blir tipsad av en bekant om något viktigt som du själv hittat på. Då vet du att du lyckats som bloggare.

Språktorka.

Buzz Marketing. Influencer Agency.  Är det inte något lite smålöjligt över alla dessa anglifieringar och nyamerikanska uttrycken? Bloggare används tydligen inte längre. Youtubers och instagrammare tycks ryka i samma veva.  Är man inte kompetent att uttrycka sig på Svenska språket bör åtminstone branschfolk som påstår sig vilja påverka människor med just språket som verktyg, fundera på hur den egna bildningsnivån uppfattas eller rentav ligger i fatet för trovärdigheten. 

Brunett-Bettans Biljoner

Kan man bli rik på bloggande? -ja naturligtvis om man är begåvad, skicklig, sparsam och naturligt slug i affärer. Jag har hört talas om sådana som börjat blogga med två tomma händer i tonåren och nu har egna finansbolag. Hur lyckas man? Ja första förutsättningen är sannolikt att du har ett starkt intresse för det som du vill skriva om. Det är alltid intresset som avslöjar din begåvning.  Den som inte gillar gymnastik och idrott blir aldrig en bra cirkusakrobat.  Den som har svårt för huvudräkning bör undvika kamrersyrket. Å andra sidan räcker det inte att den som vill bli kirurg går och köper en vass kniv och nål och tråd. Förutom intresset är det övning och åter övning som gäller.

Lycka till!

Publicerat i Bloggande | Lämna en kommentar

Håll mockabiten snygg

Mocka är ett fantastiskt snyggt material som passar utmärkt att pyssla med. Ett material som främst förknippas med mockajackor och mockaskor men det går även att köpa större stycken av mocka i pysselbutiker för att sedan klippa passande bitar till pysslet.

Precis som med andra skinnprodukter så är nackdelen att det kan skapas missfärgningar och fläckar. Jämförs skinn och mocka så blir det lättare fläckar på mocka just på grund av dess ruggiga yta. Men det finns lösningar – Det finns alltid lösningar…

Först av allt så rekommenderas att man köper impregnering för mocka. Det är en spray som sprayas på materialet och som skapar ett tydligare skydd mot väta. För det är just väta och fukt som främst skapar fläckar och missfärgningar. Gör detta alltid ute och låt sedan tygstycket torka ordentligt innan du börjar arbeta med det. Låt det torka plant underlag och inte vid element eller för varm värmekälla.

TIPS – När Textil- och Läderlaboratoriet genomförde en test på flera olika impregneringssprayer så fick SpringYard WaterGuard bäst i test.

Skulle det ändå bli smutsigt kan man använda olika produkter beroende på vad det är för mockaprodukt som ska rengöras. Men första steget är nästan alltid en mockaborste. Dessa ruggar upp fibrerna något och kan få bort ytlig smuts. Behöver man gå på djupet kan en mockakloss användas men det är svårt på mindre ytor och dessutom finns det alltid en risk att man ”river” för hårt och därmed skapar ytterligare repor.

Ett tips är annars mockaskum. Det ser ut ungefär som raklödder när man applicerar det. Skummet tränger sig på djupet på mockatyget för att därmed komma åt smutsen. Detta kan genomföras flera gånger om smutsen inte släpper efter första behandlingen. Ibland kallas detta skum för mockaschampoo men det är alltså samma sak.

Kom ihåg att sedan behandla mockan efter att fläcken försvunnit. Det kan göras med skokräm anpassad för mocka alternativt spray. Är det pysselsaker föredras nog sprayen eftersom skokrämen främst är anpassad för just skor.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Pyssla och återvinn däcken

Pyssla och återvinn däcken

I Sverige finns lagar som reglerar vilket däckdjup som däck ska ha på bilar. Kraven är däremot olika beroende på om det är sommardäck, vinterdäck eller så kallade helårsdäck. När de är utslitna ska de bytas ut – men de behöver inte slängas bort. Det finns ett flertal sätt att återvinna gamla däck. Här kommer några förslag som från början presenterades av 101idéer.se.

  • Plantage

Pallkragar är otroligt populärt att använda vid plantering. Dessa håller borta ogräset och skapar en tydlig gräns mot omgränsande växtlighet. På exakt samma sätt fungerar det att odla i mitten av ett däck. Ett tips är att måla däcken i färgglada färger som matchar blommornas färgprakt.

  • Klätterleksak

På flera lekplatser finns idag stora traktordäck som barnen kan klättra på. Dessa har då grävts ner till ungefär 40% så att de stabilt kan stå rakt upp. Med tanke på däckens styvhet kan barnen lätt både klättra på däcken och hoppa från det ena till det andra utan att det viker sig.

Vanliga persondäck kan även de användas i lekplatsen. Men de brukar då läggas ner så det blir en ”hinderbana” där man exempelvis ska springa med fötterna i mitten av däcken.

  • Sittpuff

En lite mer udda väg att gå är att göra sittpuffar av däcken. Det blir därmed ett billigt sätt att skapa en siffpuff då dessa annars kostar över 1000kr i inredningsbutiker. Till däcket köps fyra kortare pallben. Dessa finns på IKEA och kostar inte många tior. Dessa skruvas fast i däcken och ovanpå sätts ett nät eller ett hållbarare tyg. Därmed är puffen klar och kan med fördel användas i garage eller liknande rum.

  • Hundsäng

En hundsäng är ungefär lika stor som ett däck. Så varför inte skapa en egen hundsäng? Var noga med att det är giftfri färg och giftfria däck som används. På med tyg och en kudde i mitten – Sen är det bara att vänta in och se om hunden köper denna udda lösning.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vill du sälja dina alster?

Vill du sälja dina alster?

Pyssel och hantverk är otroligt populära hobbys. Det ger utrymme för att fly verkligheten för ett ögonblick och fullständigt sjunka in i den egna kreativiteten. Bara fantasin sätter gränser. Även om hantverk för många är just en hobby så är det fullt möjligt att sälja sina skapelser, för att dryga ut kassan en aning. I den här artikeln får du några tips på saker det kan vara bra att tänka på om du vill sälja dina alster.

Starta enskild firma

För att kunna sälja varor behöver du i regel ett eget företag. Genom att starta en enskild firma och ansöka om F-skatt intygar du att du ansvarar för att skatter och avgifter betalas in till Skatteverket. Du bör även se till att bli registrerad för att hantera moms. Genom att få en godkänd F-skattsedel kan dina kunder vara trygga med att allt går rätt till.

Stärk ditt varumärke

Alla som jobbar inom en konstnärlig bransch kan förmodligen intyga hur viktigt det egna varumärket är. Dina produkter speglar dig som kreatör, och du bör lägga stor vikt vid att arbeta fram ett starkt varumärke. Potentiella kunder ska bli intresserade när de ser ditt namn på en produkt.

Skaffa en egen hemsida

Digitaliseringen är här för länge sedan – dra nytta av den! Många av dina potentiella kunder finns på Internet och andra digitala plattformar. Skapa dig en webbplats där du presenterar dig och dina alster. Jobba i synnerhet med att ta fina och beskrivande bilder på dina produkter. Kanske kan du till och med bedriva försäljning direkt via din hemsida?

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar