Jämför priser på de bästa däcken 

Aldrig förr har det varit så populärt att semestra i de svenska fjällen. Särskilt under vintersäsongen så är stugorna i områden såsom Sälen, Åre och Idre fullbokade och bilköerna på vägarna norrut slingrar sig långa inför jul, nyår och sportlov. Förutom den obligatoriska packboxen så är det otroligt viktigt att man säkerställt att man har bra däck alldeles oavsett om man ska köra till fjällen sommartid eller vintertid. Detta är såklart en självklarhet men det tål ändå att upprepas och därför tänkte bjuda på lite tips i detta inlägg om hur man kan göra för att hitta bra däck och bästa pris på dessa.

Hitta din ideala testvinnare

Hur skall man kunna veta vilka däck som verkligen håller måttet? Alla däckmärken utger ju sig för att ha däcken med den bästa prestandan. Då är det tur att tidningar såsom Vi Bilägare, Allt om motor och Aftonbladet. Genom att gå igen däcktesterna som dessa (och även andra mediers) medier publicerar inför varje vinter- respektive sommarsäsong så kan man välja de som presterar bäst och förvissa sig om att man i alla fall har bra däck på bilen. De testvinnande däcken brukar dock sällan vara de billigaste däcken.

Billigaste däcken online

När du hittat det däck du vill ha efter att tagit del av däcktesterna så gäller det att hitta bästa pris på dessa. Detta gör du bäst genom att köpa däcken online. Det finns flera etablerade däckförsäljare online och priserna hos dessa är ca 10 – 15 % lägre jämfört med priset i den traditionella handeln. Om du sedan jämför priser på däcken mellan de olika däckbutikerna så går det att spara ytterligare ett par procent så sammantaget kanske man gjort en besparing på uppemot 20 % vilket är ganska mycket pengar om man betänker att 4 nya kvalitetsdäck totalt kostar minst 5000 kr. Så välj kvalitetsdäck och jämför priset innan köp så är det fritt fram att köra tryggt till fjällen även nästa semester!

Det här inlägget postades i Bloggande. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *