Pyssla och återvinn däcken

Pyssla och återvinn däcken

I Sverige finns lagar som reglerar vilket däckdjup som däck ska ha på bilar. Kraven är däremot olika beroende på om det är sommardäck, vinterdäck eller så kallade helårsdäck. När de är utslitna ska de bytas ut – men de behöver inte slängas bort. Det finns ett flertal sätt att återvinna gamla däck. Här kommer några förslag som från början presenterades av 101idéer.se.

  • Plantage

Pallkragar är otroligt populärt att använda vid plantering. Dessa håller borta ogräset och skapar en tydlig gräns mot omgränsande växtlighet. På exakt samma sätt fungerar det att odla i mitten av ett däck. Ett tips är att måla däcken i färgglada färger som matchar blommornas färgprakt.

  • Klätterleksak

På flera lekplatser finns idag stora traktordäck som barnen kan klättra på. Dessa har då grävts ner till ungefär 40% så att de stabilt kan stå rakt upp. Med tanke på däckens styvhet kan barnen lätt både klättra på däcken och hoppa från det ena till det andra utan att det viker sig.

Vanliga persondäck kan även de användas i lekplatsen. Men de brukar då läggas ner så det blir en ”hinderbana” där man exempelvis ska springa med fötterna i mitten av däcken.

  • Sittpuff

En lite mer udda väg att gå är att göra sittpuffar av däcken. Det blir därmed ett billigt sätt att skapa en siffpuff då dessa annars kostar över 1000kr i inredningsbutiker. Till däcket köps fyra kortare pallben. Dessa finns på IKEA och kostar inte många tior. Dessa skruvas fast i däcken och ovanpå sätts ett nät eller ett hållbarare tyg. Därmed är puffen klar och kan med fördel användas i garage eller liknande rum.

  • Hundsäng

En hundsäng är ungefär lika stor som ett däck. Så varför inte skapa en egen hundsäng? Var noga med att det är giftfri färg och giftfria däck som används. På med tyg och en kudde i mitten – Sen är det bara att vänta in och se om hunden köper denna udda lösning.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *