Vill du sälja dina alster?

Vill du sälja dina alster?

Pyssel och hantverk är otroligt populära hobbys. Det ger utrymme för att fly verkligheten för ett ögonblick och fullständigt sjunka in i den egna kreativiteten. Bara fantasin sätter gränser. Även om hantverk för många är just en hobby så är det fullt möjligt att sälja sina skapelser, för att dryga ut kassan en aning. I den här artikeln får du några tips på saker det kan vara bra att tänka på om du vill sälja dina alster.

Starta enskild firma

För att kunna sälja varor behöver du i regel ett eget företag. Genom att starta en enskild firma och ansöka om F-skatt intygar du att du ansvarar för att skatter och avgifter betalas in till Skatteverket. Du bör även se till att bli registrerad för att hantera moms. Genom att få en godkänd F-skattsedel kan dina kunder vara trygga med att allt går rätt till.

Stärk ditt varumärke

Alla som jobbar inom en konstnärlig bransch kan förmodligen intyga hur viktigt det egna varumärket är. Dina produkter speglar dig som kreatör, och du bör lägga stor vikt vid att arbeta fram ett starkt varumärke. Potentiella kunder ska bli intresserade när de ser ditt namn på en produkt.

Skaffa en egen hemsida

Digitaliseringen är här för länge sedan – dra nytta av den! Många av dina potentiella kunder finns på Internet och andra digitala plattformar. Skapa dig en webbplats där du presenterar dig och dina alster. Jobba i synnerhet med att ta fina och beskrivande bilder på dina produkter. Kanske kan du till och med bedriva försäljning direkt via din hemsida?

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *