Abstrakta Tavlor

Abstrakta Tavlor

En gammal konstform som börjar bli mer och mer populär i Sverige är abstrakt konst. Att hänga en tavla är väldigt enkelt men framförallt gör det nytta för själen.

Abstrakt konst skapades på 1920-talets. Det är en populär och sinnesfull konststil som skiljer sig bort från traditionell konst och ger betraktaren större möjlighet att tyda konsten med sinnet. Abstrakt konst handlar om att utforska form och färg i alla möjliga former med få gränser. Man kan även säga att det är konstnären som målar hur de känner. Abstrakt konst handlar inte om att göra perfekta kopior av verkliga livet. Ibland handlar det inte ens om att ge intryck av det verkliga livet utan alla små detaljer. Faktum är att abstrakt konst, beroende på konstnärerna.

Kända abstrakta konstnärer

Wassily Kandinsky , av rysk härkomst, bodde i Tyskland under Bauhaus-rörelsen. Han var en av pionjärerna för abstrakt konst med form och färg i sina målningar.

Vincent van Gogh , en annan fransk konstnär, är ett exempel på postimpressionism. Han fokuserade mer på färg och ljus i hans verk, vilket gav intrycket av ljusdans på fälten och ängarna han ritade.

Pablo Picasso , en berömd spansk konstnär från 1900-talet, började sin karriärmålning representativa bitar. Omkring 1910 utvecklade han kubismen , som är teckning av plan och vinklar som vagt liknade de personer han ritade, men såg mer ut som geometri.

Man Ray var en av de kända surrealistiska artisterna. Surrealism var en rörelse som inkluderade bildkonst och skrivning som utvecklades på 1920-talet.

Abstrakt Expressionism utvecklad i USA efter andra världskriget. Abstrakt konst kom över från Europa när människor flydde från krigshärna områden och kom till Amerika. I mitten av 1940-talet började den amerikanska konströrelsen, som bland annat Jackson Pollock, Mark Rothko, Robert Motherwell och Willem de Kooning.

Verktyg och utrustning

Monteringen är superenkelt oftast räcker det med en hammare och spik. Men har du tyngre tavlor och dåliga väggar kan det vara en bra ide att använda sig av en mollyskruv som klarar av högre belastningar. Mollyskruv fungerar som en expander som griper tag i gipsen bakom väggen.

Exempel ovan på abstrakt konst inköpt på Mynewart.se som enligt mig är mycket vacker och tilltalande för ett mycket rimligt pris

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *